Massage

“een tantrische aanraking, liefdevol, bewust voelen”

Aanraking

Aanraken en aangeraakt worden.
We staan er nauwelijks bij stil, maar aanraking is net zo’n levensbehoefte als eten en drinken. Het volgende fragment las ik in “De herontdekking van het ware zelf” van Ingeborg Bosch:

In 1894 verscheen de opvoedmethode van dr. Holt. “Care and feeding of Childeren.
Het advies was simpel: verwen het jonge kind niet met oppakken buiten het noodzakelijke verschonen en voeden om. Het kind mocht volgens deze methode niet meer gewiegd en geknuffeld worden. Pas na de tweede wereldoorlog werd onderzoek gedaan naar “marasme”- of onverklaarbare kindersterfte. Dit werd in verband gebracht met het gebrek aan aanraking. De kindersterfte daalde aanzienlijk in gebieden waar kinderen vaker werden aangeraakt.

Aanraken is verbindend

En deze behoefte verdwijnt niet met het bereiken van de volwassen leeftijd.
In het westen is aanraking nog lang niet vanzelfsprekend. Vaak rust er een taboe op zeker wanneer het om lichamelijk contact gaat tussen een man/vrouw. Toch kennen we allemaal de troostende werking van de hand op de schouder ter bemoediging. Het vasthouden van de hand wanneer de ander iets moeilijks te vertellen heeft. Kortom, aanraking is fijn. Verbindend op vele niveaus en iets om intens van te genieten. Toch is een liefdevolle aanraking niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.
Een massage, waarin alle aandacht uitgaat naar jou is daarom een groot cadeau aan jezelf!

Als je hebt besloten dat je een tantramassage wilt gaan ervaren dan is het verstandig om de afspraak ruim van te voren te plannen. Zo kun je je vast mentaal voorbereiden op wat je zoekt, waar je verlangens liggen, wat er eventueel speelt in je leven. Kortom, laat deze ervaring vooral niet voortkomen vanuit impulsiviteit.
Het is heerlijk om je thuis al voor te bereiden met een warme douche zodat je schoon en fris aan komt. In een enkel geval is het in overleg mogelijk om vooraf bij mij nog even van de douche gebruik te maken.
Je wordt ontvangen met een kopje thee en zo kunnen we rustig kennismaken en afstemmen. Wat zijn je verwachtingen, je verlangens. Waar liggen je grenzen of wat wil je juist onderzoeken? We nemen hier voldoende tijd voor. In de massageruimte is het warm. Het ruikt er lekker en er speelt fijne muziek. Je mag gaan liggen op een warm matras. Voor de volledige beleving en het kunnen komen tot overgave is het prettig als je volledig ontkleed bent. Bovendien is dat gewoon wat handiger tijdens het masseren. Uiteraard bepaal jij zelf hoever je hierin wilt gaan.

Wat kun je verwachten?

Afgestemd in het moment

Je wordt gemasseerd met warme olie. Als eerste de achterzijde van het lichaam en daarna de voorzijde. De aanrakingen zullen afwisselend stevig zijn, maar ook lange zachte strelingen. Geen enkele massage zal het zelfde zijn omdat ik me afstem op wat er in het moment speelt. Hier en daar prikkelend dan weer uitdagend maar altijd liefdevol.
Na de massage dek ik je toe met een dekentje en kun je nog wat blijven liggen om “na te voelen”.
Het is fijn om na afloop nog wat na te praten onder het genot van een kopje thee en wat fruit.

Tot slot: Er worden geen seksuele handelingen verricht!

Klik hier voor het maken van een afspraak voor een tantramassage.

Afspreken en jouw bijdrage

De massage wordt gegeven in Leusden in een intieme sfeervolle ruimte bij mij thuis.

Jouw bijdrage voor deze massage is 140 Euro.

Afspraaktijd is circa 2,5 uur, waarvan circa 1,5 massagetijd.
Voor het boeken van een massage, graag het formulier invullen en verzenden.